2.01 + Hotfix 7.1 with new installers available
Go to page 1, 2  Next
 
   Forum Index -> News
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tilanus Commodor
NE Commander
NE Commander


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 5080
Location: Berlin, Germany

PostPosted: Sat Apr 21, 2012 4:48 pm    Post subject: 2.01 + Hotfix 7.1 with new installers available

The users R0gerBlack (also known as MxXx94) and Dark Force created installers for NE 2.01 that also contain the Hotfix 7.1. There is a version for both, PC and MAC. I've finally added them to our downloads page now. So in case you want to (re-)install NE, it's one step less now!

Be sure to have read the ReadMe files though.

Much thanks to R0gerBlack and Dark Force again! A special thanks to SAOL for his efforts to organize these installers!

If you face any problems with these installers please let us and the creators in particular know! Smile
_________________
Napoleonic Era Project Leader


** Support me to support NE **

Test your Age of Empires knowledge in my
Grand Age of Empires quiz! King Green!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
SAOL
Emperor
Emperor


Joined: 14 Sep 2008
Posts: 23251
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sat Apr 21, 2012 7:44 pm    Post subject:

Since you apparently removed the old PC installer I'm going to adjust the FAQ accordingly - especially because the readme is a bit unclear. I've been very busy (as you can tell from me not even taking the time to reply to the politics thread) but I will try having it ready tomorrow.

Yet, I think it would be a good idea to keep the "old" PC installer available as an option for those who do not want the automatic copying and switching of the AoE III folder, which may make it more troublesome to have more than one mod installed. I assume you still can get that one on ModDB and such, but still.
_________________
Join
WWLLUASCLWPJ
We Who Loathe Long or Unnecessary Abbreviations and Similar Clusters of Letters Without Proper Justification

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Name
roy1012
Infantry Officer
Infantry Officer


Joined: 14 Apr 2012
Posts: 1279
Location: United States

PostPosted: Sun Apr 22, 2012 2:25 am    Post subject:

SAOL wrote:

Yet, I think it would be a good idea to keep the "old" PC installer available as an option for those who do not want the automatic copying and switching of the AoE III folder, which may make it more troublesome to have more than one mod installed.

yes plz plz plz.....
for some reason i have hotfix but from ppl who dowloaded a while ago they cant play with me Sad
we try uninstall reinstall
_________________
Roy1012

Steam: http://steamcommunity.com/id/RoySOTR

Feel free to add me.
Back to top
View user's profile Send private message
R0gerBlack
Continental Marine
Continental Marine


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 119
Location: Italy

PostPosted: Thu Apr 26, 2012 8:28 pm    Post subject:

I think you should write that my program can hold TAD and NE expansions together.
Back to top
View user's profile Send private message
SAOL
Emperor
Emperor


Joined: 14 Sep 2008
Posts: 23251
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Thu Apr 26, 2012 8:40 pm    Post subject:

roy1012 wrote:
SAOL wrote:

Yet, I think it would be a good idea to keep the "old" PC installer available as an option for those who do not want the automatic copying and switching of the AoE III folder, which may make it more troublesome to have more than one mod installed.

yes plz plz plz.....
for some reason i have hotfix but from ppl who dowloaded a while ago they cant play with me Sad
we try uninstall reinstall
You must have conflicting versions somehow.
_________________
Join
WWLLUASCLWPJ
We Who Loathe Long or Unnecessary Abbreviations and Similar Clusters of Letters Without Proper Justification

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Name
roy1012
Infantry Officer
Infantry Officer


Joined: 14 Apr 2012
Posts: 1279
Location: United States

PostPosted: Thu Apr 26, 2012 10:01 pm    Post subject:

No, downloaded a week ago. anyway, i gave up on ne for a bit because i miss mah friends on tre. ill be back in like a week or so
_________________
Roy1012

Steam: http://steamcommunity.com/id/RoySOTR

Feel free to add me.
Back to top
View user's profile Send private message
SAOL
Emperor
Emperor


Joined: 14 Sep 2008
Posts: 23251
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Fri Apr 27, 2012 5:04 am    Post subject:

Quote:
No, downloaded a week ago.
Perhaps, but some different version is what explains CRC mismatchs.

Quote:
miss mah friends on tre
On what? Confused

Quote:
ill be back in like a week or so
welcome back!
_________________
Join
WWLLUASCLWPJ
We Who Loathe Long or Unnecessary Abbreviations and Similar Clusters of Letters Without Proper Justification

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Name
Tilanus Commodor
NE Commander
NE Commander


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 5080
Location: Berlin, Germany

PostPosted: Fri Apr 27, 2012 11:04 am    Post subject:

R0gerBlack wrote:
I think you should write that my program can hold TAD and NE expansions together.

You're talking about the switching ability, right? In that case I'd like to know first if the installer from DarkForce can do the same, so that I don't let anything unmentioned.

Anyone knows about that fact from the Mac installer?
_________________
Napoleonic Era Project Leader


** Support me to support NE **

Test your Age of Empires knowledge in my
Grand Age of Empires quiz! King Green!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
R0gerBlack
Continental Marine
Continental Marine


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 119
Location: Italy

PostPosted: Fri Apr 27, 2012 12:27 pm    Post subject:

Tilanus Commodor wrote:
R0gerBlack wrote:
I think you should write that my program can hold TAD and NE expansions together.

You're talking about the switching ability, right? In that case I'd like to know first if the installer from DarkForce can do the same, so that I don't let anything unmentioned.

Anyone knows about that fact from the Mac installer?


Yes, I talk about switching ability.

But I don't know anything about the switching ability of the DarkForce's installer. You better ask him it.
Back to top
View user's profile Send private message
SAOL
Emperor
Emperor


Joined: 14 Sep 2008
Posts: 23251
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Fri Apr 27, 2012 1:50 pm    Post subject:

Tilanus Commodor wrote:
R0gerBlack wrote:
I think you should write that my program can hold TAD and NE expansions together.

You're talking about the switching ability, right? In that case I'd like to know first if the installer from DarkForce can do the same, so that I don't let anything unmentioned.

Anyone knows about that fact from the Mac installer?
No, the Mac installer does not have a built in switcher.

R0ger's forcibly has, which is why I've exposed the "Classic installer" in the FAQ.
_________________
Join
WWLLUASCLWPJ
We Who Loathe Long or Unnecessary Abbreviations and Similar Clusters of Letters Without Proper Justification

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Name
roy1012
Infantry Officer
Infantry Officer


Joined: 14 Apr 2012
Posts: 1279
Location: United States

PostPosted: Fri Apr 27, 2012 7:39 pm    Post subject:

roy1012 wrote:
miss mah friends on tre

saol wrote:
On what? Confused

Meant to say tad
_________________
Roy1012

Steam: http://steamcommunity.com/id/RoySOTR

Feel free to add me.
Back to top
View user's profile Send private message
Augustus Black
Continental Marine
Continental Marine


Joined: 09 Apr 2012
Posts: 153
Location: Germany

PostPosted: Sat Apr 28, 2012 6:39 pm    Post subject:

Hi,
The TAD installer is not working correctly, because the when it is installed the Mod is not working.I tried it again but it still would not work.
Any solutions?

Thanks Augustus
_________________
Regards,
Augustus Black
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
SAOL
Emperor
Emperor


Joined: 14 Sep 2008
Posts: 23251
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sat Apr 28, 2012 7:16 pm    Post subject:

Augustus Black wrote:
Hi,
The TAD installer is not working correctly, because the when it is installed the Mod is not working.I tried it again but it still would not work.
Any solutions?

Thanks Augustus
Can you give some more specific information?

In which way doesn't it work?

Did you follow these instructions precisely?

Trying again could mean you now have duplicated your AoE III folder two times, which I suppose could in turn cause a problem for the programme. How does it look like in your C:\Programs\Microsoft Games folder?
_________________
Join
WWLLUASCLWPJ
We Who Loathe Long or Unnecessary Abbreviations and Similar Clusters of Letters Without Proper Justification

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Name
Augustus Black
Continental Marine
Continental Marine


Joined: 09 Apr 2012
Posts: 153
Location: Germany

PostPosted: Sat Apr 28, 2012 8:24 pm    Post subject: The Installer

Hi SAOL,
The Installer said it would install but then it did not change anything,it just said:"NE Beta has been Installed"so I uninstalled it and used the Old NE beta and Hotfix.I followed all instructions as you had posted in the Forum!

"In which way doesn't it work?"
It has not installed for TAD or Vanilla just placed the files in the Folder AOE3 and nothing else happend?

Thanks for your help!
_________________
Regards,
Augustus Black
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
SAOL
Emperor
Emperor


Joined: 14 Sep 2008
Posts: 23251
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sun Apr 29, 2012 8:13 am    Post subject:

So you ran the installer and literary nothing changed you installed NE, launched the game and everything was exactly as it was before? Confused

Quote:
"In which way doesn't it work?"
It has not installed for TAD or Vanilla just placed the files in the Folder AOE3 and nothing else happend?
Placed the files in what folder? If it did, something certainly should have changed.

You do know that you launch NE using the TAD short-cut icon?
_________________
Join
WWLLUASCLWPJ
We Who Loathe Long or Unnecessary Abbreviations and Similar Clusters of Letters Without Proper Justification

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Skype Name
Augustus Black
Continental Marine
Continental Marine


Joined: 09 Apr 2012
Posts: 153
Location: Germany

PostPosted: Sun Apr 29, 2012 1:54 pm    Post subject:

Hi SAOL,
Yes! That is exactly what happend.I saw the normal TAD intro,music...
I placed the file in my AOE3 Folder as normal! I am aware of the fact that the launch NE icon is the TAD one!

P.s. My installer is the German PC version

Is there a difference between the old version and the new version(with Installers)?

Thanks in Advance
_________________
Regards,
Augustus Black
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum Index -> News All times are GMT
Go to page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group | Page design by Tilanus Commodor & michfrm.