Strange Portrait

 
   Forum Index -> Technical Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zooasaurus
Italian Utili
Italian Utili


Joined: 16 Jan 2016
Posts: 160
Location: Indonesia

PostPosted: Sat Jan 16, 2016 2:39 pm    Post subject: Strange Portrait

i'm just playing NE 2.1.7b and encountered strange glitch that makes the icon/portrait become white or messed-up green, my Japanese HC also has strange graphics. anyone knows how to fix it? it most happened with the Italians. i also use windows 10 if that have any helps[/img]
Back to top
View user's profile Send private message
Tilanus Commodor
NE Commander
NE Commander


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 5078
Location: Berlin, Germany

PostPosted: Sat Jan 16, 2016 4:50 pm    Post subject:

Are you on Win 10? Try starting the game in Win 7 compatibility mode. Smile
_________________
Napoleonic Era Project Leader


** Support me to support NE **

Test your Age of Empires knowledge in my
Grand Age of Empires quiz! King Green!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Zooasaurus
Italian Utili
Italian Utili


Joined: 16 Jan 2016
Posts: 160
Location: Indonesia

PostPosted: Sun Jan 17, 2016 3:46 pm    Post subject:

Nope, still happening Sad
Back to top
View user's profile Send private message
Darwin_
Prussian Landwehr
Prussian Landwehr


Joined: 10 Jan 2016
Posts: 20

PostPosted: Sun Jan 17, 2016 4:17 pm    Post subject:

Happens under the same circumstances for me too. I'm on mac. Not el capitan though.
Back to top
View user's profile Send private message
roy1012
Infantry Officer
Infantry Officer


Joined: 14 Apr 2012
Posts: 1279
Location: United States

PostPosted: Wed Jan 20, 2016 1:50 pm    Post subject:

Ive had it for Condotierre and I run windows 7, on my dads computer which is a windows 8 i don't have the glitch though.
_________________
Roy1012

Steam: http://steamcommunity.com/id/RoySOTR

Feel free to add me.
Back to top
View user's profile Send private message
Crazy Crusher
Austrian Line Infantry
Austrian Line Infantry


Joined: 15 Jul 2014
Posts: 71
Location: Illinois, USA

PostPosted: Thu Jan 21, 2016 12:11 am    Post subject:

I use El Capitan and it works fine.
_________________
I crush crazily.
https://twitter.com/CrazyCrusher2
Back to top
View user's profile Send private message
Ande59
Italian Utili
Italian Utili


Joined: 29 Jan 2013
Posts: 163
Location: Australia, "Down Under"

PostPosted: Thu Jan 21, 2016 6:36 am    Post subject:

I've noticed this happens sometimes with certain units every time you run NE.
I think it's because AOE3 can only contain a certain amount of textures/files? (Which includes portraits and speech)
I've noticed this issue with most priests, Polish Explorer units, Fusiliers and Drabants. There also seems to be an ear-piercing screeching sound when you click on these units for the first time (i.e. when they spawn).

It MIGHT also be because of a different mod installed (such as the Improvement mod, or even something as small as custom-flags for HC's)

I'm using a Windows 7 computer, and I've been playing AOE3 and NE since release. The issue has only been recent however. It's not game-changing anyway; I personally don't have sound on, and the portraits aren't that large of an issue.
_________________
A Roman walks into a bar, holds up two fingers and says "Five beers please."

"German Uhlan spam is lame" -StrelletToIndustrial
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum Index -> Technical Support All times are GMT
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group | Page design by Tilanus Commodor & michfrm.