Artificial Intelligence (NE TAD)

 
   Forum Index -> Technical Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
iwishiwasagenius
Explorer
Explorer


Joined: 21 Apr 2009
Posts: 2

PostPosted: Tue Apr 21, 2009 2:56 am    Post subject: Artificial Intelligence (NE TAD)

Nice mod you guys, I really like the amount of work put into each civilization. However, none of the skirmish enemies or allies do anything. Every computer controlled opponent just sits there with their original amount of villagers, their explorer and the extras. I know this has something to do with the fact that I deleted all the AI personalities to get the mod to work, but I thought you guys said that had to be done to install it. Also, multiplayer is no for all three games when the mod is installed right?
Back to top
View user's profile Send private message
Fig Newton
Totenkopfhusar
Totenkopfhusar


Joined: 15 Apr 2007
Posts: 557
Location: Houston, Texas, USA

PostPosted: Tue Apr 21, 2009 4:14 am    Post subject:

http://aoe3.heavengames.com/downloads/showfile.php?fileid=316

Try this. It might help. It's an improved AI. It's self explanatory, so it will show you how to install it, if you decide to install it.

Also, the NE civs don't do well as AI because the AI is unfamiliar with the new content. Just play against the original civs like Britain and China, etc.
Back to top
View user's profile Send private message
Drago
Emperor
Emperor


Joined: 19 Jan 2009
Posts: 14307

PostPosted: Tue Apr 21, 2009 8:13 am    Post subject:

If u want to play against the old civs, u can reinstall TAD and back up the AI3 folder, then install NE and put back the AI3 folder.
_________________
ROMANVS SVM, ET VICTVS SVM VOBIS QVASI SINE CORNIBVS CATAPHRACTVS
Back to top
View user's profile Send private message
Fig Newton
Totenkopfhusar
Totenkopfhusar


Joined: 15 Apr 2007
Posts: 557
Location: Houston, Texas, USA

PostPosted: Tue Apr 21, 2009 8:23 am    Post subject:

Are you serious? You're saying that NE replaces the AI3 folder with NE civs?
Back to top
View user's profile Send private message
Drago
Emperor
Emperor


Joined: 19 Jan 2009
Posts: 14307

PostPosted: Tue Apr 21, 2009 8:41 am    Post subject:

then why u play against poles, swiss, grande armee, etc. on NE?
_________________
ROMANVS SVM, ET VICTVS SVM VOBIS QVASI SINE CORNIBVS CATAPHRACTVS
Back to top
View user's profile Send private message
Ca Putt
NE Assistant
NE Assistant


Joined: 06 Apr 2007
Posts: 3460
Location: Germany

PostPosted: Tue Apr 21, 2009 10:59 am    Post subject:

note: youre talking about the AI3 folder in the install directory not in the my games directory, the laters content can be removed freely as it only saves the characters attiture towards the player. if it's removed the ai behavior will be the same as in the first game(eg they don't say: fancy to see you again!)
_________________
Imagine not that these four walls contain the Mighty Owl of Thebes. For, gentles all, beauty sits most closely to them it can construe
Back to top
View user's profile Send private message
Fig Newton
Totenkopfhusar
Totenkopfhusar


Joined: 15 Apr 2007
Posts: 557
Location: Houston, Texas, USA

PostPosted: Tue Apr 21, 2009 4:56 pm    Post subject:

That's a fact. I simply recommend downloaded the Druagur AI.

Anyways, it doesn't make sense that you can play as the Dutch or the Aztec or whoever, but you can't play against them in skirmish mode. I know you've explained it to me a million times, but that doesn't stop me from being ticked off. Oh, well. Mick Jagger's right; you can't always get what you want.
Back to top
View user's profile Send private message
The Ottomangrel
Swiss Guard
Swiss Guard


Joined: 18 Dec 2008
Posts: 959
Location: Fairbanks, Alaska

PostPosted: Tue Apr 21, 2009 8:59 pm    Post subject:

The problems that the AI mod fixes really annoy me sometimes.
_________________
Your mouth wrote checks...

My fist will cash them!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
iwishiwasagenius
Explorer
Explorer


Joined: 21 Apr 2009
Posts: 2

PostPosted: Thu Apr 23, 2009 1:12 am    Post subject:

Thanks for the responses guys. I can't test out any solutions yet though because I've lend my copy of TAD to my friend so he do a lan setup at his place.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum Index -> Technical Support All times are GMT
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group | Page design by Tilanus Commodor & michfrm.