Initialization failed

 
   Forum Index -> Age Of Empires III: The Ancient Age
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lupus
Settler
Settler


Joined: 14 Sep 2010
Posts: 4

PostPosted: Tue Sep 14, 2010 6:54 pm    Post subject: Initialization failed

Hi,

I installed the mod. However, when I start AOE3 now it appears to start normally but after the intro it comes up with error message "Initialization failed". What's wrong??? Any help is much appreciated!!!

Thanks
Lupus
Back to top
View user's profile Send private message
Tilanus Commodor
NE Commander
NE Commander


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 5079
Location: Berlin, Germany

PostPosted: Tue Sep 14, 2010 7:26 pm    Post subject:

That actually happens when a file is impossible to load, did you change anything? Try to reinstall.
_________________
Napoleonic Era Project Leader


** Support me to support NE **

Test your Age of Empires knowledge in my
Grand Age of Empires quiz! King Green!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Lupus
Settler
Settler


Joined: 14 Sep 2010
Posts: 4

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 5:37 pm    Post subject:

Hi Tilanus,

thanks for the quick reply. I did re-install it - still the same error message. One other thing struck me: In the "my games" folder there is no AI3 folder as described in your installation tutorial. Could that be part of the problem? I also run AOE3 on Windows7 I was warned that there are known compatibility problems.

Hope you can help as I'm dead keen to play TAA!!!!

Lupus
Back to top
View user's profile Send private message
Tilanus Commodor
NE Commander
NE Commander


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 5079
Location: Berlin, Germany

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 5:48 pm    Post subject:

Lupus wrote:
Hi Tilanus,

thanks for the quick reply. I did re-install it - still the same error message. One other thing struck me: In the "my games" folder there is no AI3 folder as described in your installation tutorial. Could that be part of the problem? I also run AOE3 on Windows7 I was warned that there are known compatibility problems.

Hope you can help as I'm dead keen to play TAA!!!!

Lupus

Did you read the Readme.txt?

You need to copy the "My Games" content on your own in this version.

I have no experience with W7, so it could be related to your OS, but I doubt it, the game structure remains the same.

That's strange, cause this error has never been reported so far. We have over 2000 downloads, there will be people with Windows 7 who experienced no problem so far. The files themselves are without any errors, they have been working before for almost everyone as I can see.

Routine question: You do have all expansions installed? TWC + TAD?
_________________
Napoleonic Era Project Leader


** Support me to support NE **

Test your Age of Empires knowledge in my
Grand Age of Empires quiz! King Green!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Lupus
Settler
Settler


Joined: 14 Sep 2010
Posts: 4

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 5:52 pm    Post subject:

nope - no expansions. I guess this explains it?
Back to top
View user's profile Send private message
Tilanus Commodor
NE Commander
NE Commander


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 5079
Location: Berlin, Germany

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 5:55 pm    Post subject:

Yes. Rolling Eyes

[I still wonder how people can not know it, it's almost on EVERY promo screen]
_________________
Napoleonic Era Project Leader


** Support me to support NE **

Test your Age of Empires knowledge in my
Grand Age of Empires quiz! King Green!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Lupus
Settler
Settler


Joined: 14 Sep 2010
Posts: 4

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 5:57 pm    Post subject:

Well yes, I guess I should have known. But thanks for your efforts anyway!

Lupus
Back to top
View user's profile Send private message
Harkimo
Emperor
Emperor


Joined: 10 May 2009
Posts: 7801

PostPosted: Wed Sep 15, 2010 6:55 pm    Post subject:

There are lots of mods out there for vanilla - otherwise, the age III expansions are very cheap!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum Index -> Age Of Empires III: The Ancient Age All times are GMT
Page 1 of 1

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group | Page design by Tilanus Commodor & michfrm.